Blogia
El Blog d'Alicia Trilles Fabregat

CAPITOL 5 “Programari i recursos didàctics”.

El capítol 5 comença explicant-nos quin és el programari més habitual que s’utilitza en educació infantil. Els primers programes dels quals ens parla son el Word (Microsoft) i l’Open Office (Lliure), de la semblança entre aquestos. D’aquí passa a parlar-nos del Paint, un software per a fer dibuixos, ens diu que podem començar a utilitzar-lo a P5 fins no arribar a eixa etapa utilitzarem pantalles tàctils.

També ens parla de programes per a realitzar presentacions, ens diu que podem utilitzar el Power Point i el programa Open Office Impres. Cal dir d’aquestos dos programes que són molt fàcil d'utilitzar i ofereixen moltes aplicacions a la feina de la classe. D’aquí ja passa a tractar el Clic i J.Clic, es tracta d'entorns informàtics que ens permeten repassar, memoritzar, practicar diferents activitats que estiguem realitzant a classe o be crear-ne de noves. A  banda ens menciona uns programes exclusius per als docents per  poder treballar el tractament d'imatges com ara;el Paint Shop Pro (és el més utilitzat per les escoles), el Gimp o el ACDC; imprescindibles per al tractament de l'imatge digital.

Quant als programes de tractament de so ens parla del Audacity i CoolEdit els quals són un bon recurs a l’hora de fer enregistraments de veu. Ens parla també d’una d’adreça molt interessant http://www.edu365.cat/ , la qual vaig visitar per curiositat i esta molt bé, molt completa i a més a més entretinguda. A banda ens dona una sèrie de direccions dividides per àrees les quals ens poden ser molt útils per a treballar en elles el dia de dema.

Aquest capítol l' he trobat molt interessant, ja que ens presenta molt de material útil i que possiblement, el dia que el necessitaríem no sabríem on anar a buscar-lo. Cal dir que alguns dels primers programes ja els coneixia, però l’apartat de les adreces m'ha paregut molt interessant i com ja he dit abans, fins el punt de que he entrat a visitar-ne una d’aquestes, com és la pagina /www.edu365.cat / i quan tingué una mica de temps entraré a visitar-ne d’altres que també m'han cridat l’atenció.

0 comentarios